Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een handvol hemel

Kristin Hannah (auteur), Toby Visser (vertaler)
Een succesvolle filmacteur in Hollywood valt als hartpatie͏̈nt onverwacht weer in de handen van een jeugdliefde die inmiddels cardiologe is.
Titel
Een handvol hemel
Auteur
Kristin Hannah
Vertaler
Toby Visser
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Home again
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Aeropagus, 1996 | Andere uitgaven
319 p.
ISBN
9055015318 (hardback, 1996) 9789055015313 (hardback, 1996)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantisch verhaal waarin de beroemde acteur Angel DeMarco een glorieuze entree maakt op één van de vele Hollywoodparty's. Het is voorlopig zijn laatste, omdat zijn leefstijl vol drugs en alcohol, gecombineerd met een virusziekte die zijn hartspier aantastte, hem velt en op de rand van de dood brengt. Alleen een harttransplantatie kan nog redding bieden. Opname in een kliniek voert hem onverwacht in de inmiddels medisch geschoolde handen van cardiologe Madelaine Hillyard, zijn vroegere jeugdliefde. Dat zij een verrassing voor hem in petto heeft, in de vorm van een rebelse tienerdochter, maakt de zaak nog gecompliceerder. Bovendien is er nog zijn broer, een priester. Deze begeleidt Madelaine als vriend bij de problemen die zij als alleenstaande ouder heeft. De schrijfster verstaat de kunst om de spanning rond de ingrijpende gebeurtenissen goed vast te houden. Ze besteedt veel aandacht aan de psychologische achtergronden die samenhangen met een zo risicovolle operatie en - bij welslagen…Lees verder

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website