Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Firefly Lane

Ook verschenen als Wie naar de sterren grijpt

Kristin Hannah (auteur), Karin Pijl (vertaler)
+1
Firefly Lane
×
Firefly Lane Firefly Lane

Firefly Lane

Ook verschenen als Wie naar de sterren grijpt

In de reeks:
De schuchtere Kate en de stoere Tully groeien op in dezelfde straat en worden hartsvriendinnen; hun hechte vriendschap wordt danig op de proef gesteld als hun levens een andere wending nemen.
Titel
Firefly Lane
Ook verschenen als
Wie naar de sterren grijpt
Auteur
Kristin Hannah
Vertaler
Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Firefly Lane
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021 | Andere uitgaven
399 p.
Aantekening
Filmeditie (Netflix original-serie)
ISBN
9789022592021 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De brutale puber Tully leidt geen luizenleventje zoals haar meeste leeftijdsgenoten in de jaren zeventig: haar moeder is drugsverslaafd en daarom woont Tully afwisselend bij haar en haar oma. Als ze met haar moeder verhuist naar een nieuwe buurt, raakt ze verrassend genoeg bevriend met de verlegen Kate. De twee worden hartsvriendinnen en beloven elkaar eeuwige vriendschap. Het verhaal volgt Tully en Kate gedurende hun intense vriendschap, die uiteraard niet altijd verloopt zonder strubbelingen. Zo heeft Tully de grote ambitie om verslaggeefster te worden, terwijl Kate meer verlangt naar een leven in het teken van huisje-boompje-beestje. Een prachtige roman die op realistische wijze een vriendschap tussen twee hartsvriendinnen beschrijft, waarbij het nodige drama niet mag ontbreken. Omdat het leven van de twee hoofdpersonages al vanaf hun jeugd wordt beschreven, wordt de lezer meegetrokken in hun belevenissen en is meeleven met de karakters niet moeilijk. Kleine druk. Verfilmd als Netf…Lees verder

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties