Boek
Engels

The great alone

Kristin Hannah (auteur)

The great alone

Genre:
Een jonge vrouw komt in Alaska voor de keuze te staan haar eigen leven te gaan leiden of thuis te blijven wonen om haar moeder te steunen die wordt mishandeld door haar vader.
Titel
The great alone
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 2019 | Andere uitgaves
440 p.
ISBN
9781447286035 (paperback) 9781529013948 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1974 gaat een getraumatiseerde Vietnamveteraan met zijn vrouw en 13-jarige dochter Leni in het onherbergzame Alaska wonen. Door zijn woedeaanvallen en zijn drankmisbruik mishandelt hij stelselmatig zijn dociele vrouw, wat hem niet geliefd maakt bij de kleine, hechte gemeenschap van de nederzetting Kenaq waarvan zij deel uitmaken. Als Leni, de hoofdpersoon, later verliefd wordt op de zoon van haar vaders aartsvijand, moet ze kiezen: óf ze blijft thuis wonen om haar moeder te steunen, óf ze gaat haar eigen leven leiden met haar geliefde. Maar voordat zij haar hart kan volgen, komen enkele onverwachte problemen op haar pad en neemt haar leven een dramatische wending. De beschrijvingen van het harde leven in Alaska zijn interessant om te lezen, maar ze worden wel heel vaak ongewijzigd in dezelfde bewoordingen herhaald. Ook legt de auteur elke reden voor emoties en handelingen van haar personages omstandig uit, waardoor er voor de lezer weinig anders overblijft dan hapklare, voorgekauwd…Lees verder

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia