Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In het daglicht

Kristin Hannah (auteur)
Omdat een vrouw een grote leegte in haar leven voelt, gaat ze niet mee met haar man die een goede baan in New York heeft aangenomen.
Titel
In het daglicht
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Distant shores
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003
319 p.
ISBN
90-443-0755-X 90-443-0811-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een overbekend thema voor veel vrouwen: alles investeren in je partner en er weinig voor terug krijgen. Het overkomt Elizabeth, hoofdpersoon in dit verhaal. Haar man was ooit een bekend football-speler, die dankzij drugsgebruik aan lager wal is geraakt. Als televisiemedewerker slaagt hij er echter in weer een naam op te bouwen en na verloop van tijd krijgt hij een geweldige baan aangeboden. De consequenties zijn dat Elizabeth voor de zoveelste keer alles op moet geven om hem te volgen en voor het eerst realiseert ze zich dat ze een eigen leven wil leiden. Ondanks het uitgekauwde onderwerp een roman die je het liefst in een ruk uit zou willen lezen. De opbouw is dusdanig dat je steeds wilt weten hoe het verder gaat en of Elizabeth nu eindelijk eens voor zichzelf kiest. Voor liefhebbers van Rosamunde Pilcher en Maeve Binchy, maar ook van Marianne Fredriksson en Majgull Axelsson. Zorgvuldige vertaling. Paperback; kleine druk.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia