Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het huis aan het water

Kristin Hannah (auteur)
Een jonge vrouw en haar moeder, die jaren daarvoor haar gezin in de steek heeft gelaten, groeien langzaam aan naar elkaar toe.
Titel
Het huis aan het water
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Summer island
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2003 | Andere uitgaves
318 p.
ISBN
9044305387 9051085931 9789051085938 9789044305388

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nora is een beroemd en geliefd radiopresentatrice, die als een soort "Lieve Lita" mensen helpt bij gezins- en relatieproblemen. Als zij verwikkeld raakt in een schandaal door foto's uit haar verleden, gaat ze dronken achter het stuur, waardoor ze een ongeluk krijgt. Om van haar verwondingen te genezen en ook geestelijk tot rust te komen, gaat ze naar het zomerhuis waar ze vroeger met man en kinderen gelukkig was. Ruby, de dochter met wie ze 10 jaar geen contact meer mee had, komt haar verzorgen. Zij wil wel eens weten of die beroemde radiopresentatrice nog steeds de moeder is die zij liefhad, maar die haar opeens verliet. Allerlei verwikkelingen volgen, vrolijke en tragische, een oude liefde vlamt weer op, en eind goed is al goed. Prettige mix van tragiek en romantiek, alleen jammer dat alles zo voorspelbaar is. Paperback; kleine druk. Eerder verschenen van de Amerikaanse schrijfster 'De tijd van loslaten' en 'Het meer van herinnering'.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia