Twee jonge Franse vrouwen zetten zich met gevaar voor eigen leven in voor het verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.
Titel
The nightingale
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Engels
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Londen: Pan Books, 2017 | Andere uitgaven
442 p.
ISBN
9781509848621 (softcover)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vianne en Isabelle zijn zussen die elkaar weinig zien. Na de dood van hun moeder toen de meiden nog klein waren, heeft hun vader de twee min of meer in de steek gelaten. Het zijn daarom twee zelfstandige vrouwen. Door de oorlog worden ze bij elkaar gebracht in het huis van Vianne in een rustige plaats in Frankrijk. Isabelle gaat al snel ergens anders naartoe om Britse piloten door de Pyreneeën naar Spanje te smokkelen. Vianne levert ook een kleine bijdrage aan het verzet. Maar ze moet voorzichtig zijn, want ze heeft haar dochtertje om te beschermen én er woont een Duitse officier in haar huis. 'The Nightingale' is een rijk verhaal met spanning, liefde, drama en menselijke personages. Het laat de verschrikkingen van de oorlog zien. De honger, de vervolging van Joden, geldgebrek en de gevaren voor mensen die zich verzetten tegen de bezetter. Tegelijkertijd geeft het een beeld van hoe vrouwen in de oorlog moesten overleven zonder hun mannen. Al deze elementen zorgen voor een meeslepende,…Lees verder

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website