Boek
Engels

The things we do for love

Kristin Hannah (auteur)

The things we do for love

Als een kinderloze, gescheiden vrouw een zwangere tiener ontmoet, belooft ze haar dat ze de baby zal adopteren, maar de zaken pakken toch anders uit.
Titel
The things we do for love
Auteur
Kristin Hannah
Taal
Engels
Uitgever
New York: Ballantine, 2005
433 p.
ISBN
0345467515 9780345467515
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van haar baby loopt Angie's huwelijk met Conlan op de klippen. Ze keert terug in de schoot van haar grote, warme familie om hen te helpen hun restaurant te runnen. Ze ontmoet de zwangere, zeer intelligente Laurie: haar moeder is alcoholiste en de vader van haar kind een klasgenoot uit de upperclass. Om haar kans op een universitaire studie niet te vergooien besluit Laurie haar baby door Angie te laten adopteren, vooral nu Conlan terug is. Na de geboorte van de baby echter, bedenkt Laurie zich, maar uiteindelijk wordt een oplossing gevonden, waarbij Angie als een soort grootmoeder zal optreden en Laurie kan gaan studeren. Of het nog wat zal worden met David blijft de vraag. Een zeer leesbare, warme roman, met authentiek aandoende personages. Dit is het zesde boek van deze Amerikaanse schrijfster. Pocket met normale druk en een nietszeggende omslagtekening van een huis aan een meer.

Over Kristin Hannah

Kristin Hannah (Garden Grove, 25 september 1960) is een schrijfster uit Verenigde Staten van Amerika. Ze werd geboren in Californië, en studeerde Communicatie aan de Universiteit van Washington. Daarna studeerde ze rechten aan de University of Puget Sound en werkte ze in Seattle totdat ze voltijd schrijver werd. Ze schreef in haar studententijd al een boek samen met haar moeder, dat echter nooit is uitgebracht.

In 2015 won Hannah de People's Choice award van de website GoodReads.

In 2022 komt de film The Nightingale uit, gebaseerd op het de New York Times bestseller The Nightingale van Hannah.

Gepubliceerde boeken

  • A Handful of Heaven, 1991
  • Firefly Lane, 2008
  • The Four Winds

Externe link

  • Website
Lees verder op Wikipedia