Daisy

Kurt De Prins (concept), Inge Bergh (auteur), Gerda De Preter (auteur)
+1
×
1001 spookjes : voorleesverhalen over grote en kleine angsten, niks om bang voor te zijn 1001 spookjes : voorleesverhalen over grote en kleine angsten, niks om bang voor te zijn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Met deze verhalenbundel hoef je nooit meer bang te zijn van spinnen, tandartsen, toiletten, monsters, bliksemschichten, heksen, wolven, het duister, vreemde geluiden of dingen onder je bed. In dit bijzondere boek kunnen kinderen op zoek gaan naar een beetje troost, een uitleg voor hun op hol geslagen fantasie, een oplossing voor hun kleine én grote angsten.
Bang zijn
1001 spookjes : voorleesverhalen over grote en kleine angsten, niks om bang voor te zijn / naar een idee van Kurt De Prins ; Inge Bergh, Gerda De Preter, Kurt De Prins ... [et al.] ; met ill. van Martijn van der Linden
Concept
Kurt De Prins
Inge Bergh Gerda De Preter
Verteller
Griet Valgaeren  (inlezer)
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
Oorspr. uitgever
Davidsfonds/Infodok
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

In 31 korte verhaaltjes worden evenzoveel uiteenlopende kinderangsten behandeld. Gedreven door hun op hol geslagen fantasie, soms vermengd met een te letterlijke uitleg van volwassenentaal, komen de kinderen uit deze verhalen tot hun irreële angsten. Het benoemen daarvan is vaak al genoeg om die te kunnen overwinnen. Niet alle verhaaltjes komen echter geloofwaardig over: sommige (nogal gezochte) oplossingen komen te snel en zijn te gemakkelijk. Het boek kan desondanks als een waardevolle aanvulling dienen bij het verhelpen van kinderangsten. Daarbij zal het echter niet kunnen worden gebruikt als de oplossing van elke kinderangst. Veeleer zal het als inleiding of aanvulling kunnen dienen bij een gesprek over angst. Tien bekende Vlaamse auteurs dragen, met wisselend niveau, bij aan dit boek. Door een verzorgde lay-out en vooral door de kleurige en zeer fraaie krijttekeningen wordt de sfeer van de verhaaltjes goed zichtbaar. Een onderwerpindex ontbreekt helaas. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties