Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

God zegene u, dr. Kevorkian

Kurt Vonnegut (auteur)

God zegene u, dr. Kevorkian

In het hiernamaals ontmoet de schrijver bekende historische personages.
Titel
God zegene u, dr. Kevorkian
Auteur
Kurt Vonnegut
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
God bless you, Dr. Kevorkian
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2007
76 p.
ISBN
9789029080293

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elke keer weer is een boek van Kurt Vonnegut een belevenis. Zelfs de lezer die niet echt tot de liefhebbers van deze auteur gerekend kan worden, moet toegeven dat Vonneguts boeken iets hebben. In dit boek beschrijft de in 2007 overleden auteur zijn merkwaardige wederwaardigheden bij zijn excursies naar het hiernamaals. Hij wordt tot deze uitstapjes in staat gesteld door de dodelijke injecties die hem zogenaamd worden toegediend door dr. Jack Kevorkian, de bekende Amerikaanse euthanasie-dokter. In het hiernamaals interviewt hij onder andere William Shakespeare, Isaac Newton en Adolf Hitler. Hij stelt ernstige vragen aan de orde over leven en dood, bijvoorbeeld of de dood een hoedanigheid is. Die gesprekken en interviews verlopen soms absurd, soms grappig tot aan het hilarische toe. Vonnegut toont zich in dit boek een ware meester. Het boekje verschaft de lezer een uur van humoristisch leesplezier op een hoog niveau. Kleine druk.

Over Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut Jr. (Indianapolis (Indiana), 11 november 1922 – New York, 11 april 2007) was een Amerikaans schrijver en schilder.

Biografie

Vonnegut werd geboren als jongste van drie kinderen. Zijn vader Kurt Sr. was architect en zijn moeder Edith kwam uit een welgestelde brouwersfamilie.

Vonnegut studeerde aan Cornell-universiteit waar ook Thomas Pynchon studeerde.

Hij schreef bijna twintig romans, vaak bestsellers. Ook schreef hij korte verhalen, essays en toneelstukken. Zijn bekendste roman is Slaughterhouse-Five over het vernietigende bombardement op Dresden in 1945 dat Vonnegut zelf meemaakte als Amerikaans krijgsgevangene. Het boek heeft het meest bijgedragen aan de mythologisering van deze ramp

Ondanks zijn succes kampte Vonnegut met depressies; in 1984 deed hij zelfs een zelfmoordpoging.

Vonnegut was getrouwd met Jill Krementz. Hij overleed in april 2007 aan een hersenbeschadiging die hi…Lees verder op Wikipedia