Blad­muziek
Engels

Ultraviolence

Lana Del Rey (muziek)
Titel
Ultraviolence
Muziek
Lana Del Rey
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard, [2014]
62 p.
Aantekening
Bezetting: zang, gitaar en piano Met teksten, akkoordsymbolen en gitaardiagrammen Bevat: Cruel world ; Ultraviolence ; Shades of cool ; Brooklyn baby ; West Coast ; Sad girl ; Pretty when you cry ; Money power glory ; ****** my way up to the top ; Old money ; The other woman.
ISBN
9781495000164 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lana del Rey, werkelijke naam Elizabeth Grant, is een Amerikaanse singer/songwriter die haar carriere begon met het uploaden van het lied Video Games dat binnen een week één miljoen hits had. In 2013 stond ze in een uitverkocht Heineken Music Hall en haar nieuwste album, waarvan hier de bladmuziek verkocht in één week 880.000 exemplaren. Wat zang betreft klinkt ze als een jazz-zangeres in een rokerige kroeg, melancholisch maar altijd onderkoeld. Deze uitgave bevat alle liedjes, elf in totaal, voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Graad 2-3. 62 blz. Hal Leonard HL00137427.

Over Lana Del Rey

CC BY 2.0 - Foto van/door Harmony Gerber

Lana Del Rey, artiestennaam van Elizabeth Woolridge Grant (Lake Placid (New York), 21 juni 1985), is een Amerikaans singer-songwriter en model. Haar muziek is vooral gekend voor de glamour en melancholische stijl en de vele verwijzingen naar de popcultuur in de jaren vijftig en zestig in Amerika.

Tot op heden heeft Lana Del Rey wereldwijd meer dan 15 miljoen albums verkocht.

Jeugd

Elizabeth Woolridge Grant is geboren in New York op 21 juni 1985. Haar vader was ondernemer en haar moeder lerares, ze heeft een jongere zus en een jongere broer. Aan moeders en vaders kant heeft ze Schotse roots.

Lana Del Rey groeide op in Lake Placid, in New York en is Rooms-Katholiek opgevoed. Ze ging naar de Katholieke school waar haar moeder lesgaf en zong van jongs af in het kerkkoor.

Nadat Del Rey afgestudeerd was aan de Kent High School, is ze toegelaten tot de State University of New York. Ze besloot om niet naar de uni…Lees verder op Wikipedia