Dvd
Engels
De Amerikaanse stand-up comedian stelt kritische vragen aan gelovigen in de hele wereld
Onderwerp
Godsdienst
Titel
Religulous
Regisseur
Larry Charles
Interviewer
Bill Maher
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
97 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777925706
Plaatsingssuggestie
210.3 (SISO) Religies ; Religies (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bill Maher is een Amerikaanse stand-up comedian en televisiepresentator. Voor zijn documentaire over het geloof, met name de onzin van georganiseerd geloof, koos hij als regisseur Larry Charles, omdat diens 'Borat'-methode hem erg aansprak. De twee makers vertelden nooit aan de geïnterviewden wat de echte titel van de film was en wat hun ware bedoelingen waren. Ze reisden de wereld rond, met ook een bezoekje aan Nederland, en stelden kritische vragen aan mensen van allerlei geloven. De titel van de film, 'Religulous', is een samentrekking van 'religious' en 'ridiculous'. Gerhard Busch (Cinema.nl, i) spreekt over 'hilarische confrontaties' in een 'bovenal erg grappige' film. De meeste reacties zijn echter kritisch. Remke de Lange (Trouw 11-12-'08) vindt het uitgangspunt 'prikkelend en relevant', maar ziet ook 'obligate beelden' en 'een nogal willekeurige verzameling inkoppertjes'. Ronald Rovers (Filmkrant december '08): '(..) Achter Mahers humor om te lachen wordt onbedoeld de gapende …Lees verder

Over Larry Charles

Larry Charles (20 februari 1956) is een Amerikaans auteur en filmregisseur. Hij is vooral bekend voor zijn vernieuwende, donkere en soms gewaagde Seinfeld-scripts. Hij regisseerde later de serie Curb Your Enthusiasm.

Tot 1994 werkte Larry Charles mee aan Seinfeld, en hij heeft de meest succesvolle episodes op zijn naam staan. In 2006 kwam zijn nieuwe film Borat in de bioscopen, die hij samen met Sacha Baron Cohen maakte. In 2008 regisseerde hij Religulous, een satirische documentaire van Bill Maher over religie.

Zijn laatste werk betreft The Dictator (2012) met daarin wederom Sacha Baron Cohen in de hoofdrol.