Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lonesome Dove : een stadje in het westen

Larry McMurtry (auteur)
+1
Lonesome Dove : een stadje in het westen
×
Lonesome Dove : een stadje in het westen Lonesome Dove : een stadje in het westen

Lonesome Dove : een stadje in het westen

In de reeks:
Bij de grote trek in de 19e eeuw van cowboys en vee dwars door Amerika naar de staat Montana ontstaan bijzondere vriendschappen.
Onderwerp
Wilde Westen
Titel
Lonesome Dove : een stadje in het westen / Larry McMurtry
Auteur
Larry McMurtry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lonesome Dove
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2004 | Andere uitgaves
862 p.
Aantekening
Eerder uitg. in 2 dl. onder de overkoepelende titel: Een stadje in het westen (dl. 1: Lonesome dove, dl. 2: Op zoek naar Montana)
ISBN
90-254-1769-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met dit magistrale epos schreef Larry McMurtry (1936) een van de authentiekste westerns uit de Amerikaanse literatuur. Hij won er de Pulitzer Prize mee (1986) en er werd een (gelijknamige) tv-serie van gemaakt. Aangevoerd door de rangers Woodrow Call en Gus McGrae drijft een groep cowboys een paar duizend runderen van Texas naar Montana. Tijdens deze tocht vol ontberingen vinden velen de dood. Naast de beschrijving van de imposante natuur biedt het boek een stoet van mooi uitgewerkte karakters. McGrae is de romanticus die zijn kompanen met filosofische redenaties de gek aansteekt. Zijn tegenpool Call is nors en zwijgzaam, maar door zijn daadkracht de motor van de expeditie. Het respect voor elkaars moed is het geheim van hun vriendschap. Die moed is een vereiste in de vele confrontaties met outlaws en indianen. De rol van de vrouw in het boek is een tragische. Als hoer heeft ze een functie. Als weduwe een hard bestaan. En als sterke vrouw val je voor een ranger die zich niet wil binde…Lees verder

Suggesties