Boek
Nederlands

Kasper de bakker

Lars Klinting (auteur)

Kasper de bakker

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kasper is jarig en bakt samen met een vriend een cake. Prentenboek met uitgebreide receptuur en stappenplan in pastelkleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Koks
Titel
Kasper de bakker
Auteur
Lars Klinting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Castor bakar
Uitgever
Weert: Van Buuren, 1998 | Andere uitgaves
[36] p. : ill.
ISBN
90-5695-052-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kasper de bever is jarig en bakt voor die gelegenheid samen met zijn vriend Flip een cake. Als de cake klaar is, komt er meer bezoek en wordt het een gezellig feestje. In dit vriendelijke prentenboek speelt de receptuur en de bereiding van de cake de hoofdrol. De ingrediënten staan in woord en beeld links afgebeeld en de lezer kan het hele bakproces stap voor stap volgen op de rechterpagina's. De paginagrote kleurenplaten, uitgevoerd in waterverf, zijn heel herkenbaar. De bijbehorende tekst is kort en beschrijvend. Achterin staat het recept met een ingrediëntenlijst en een negen stappenplan. Het boek maakt deel uit van een serie over Kasper. Vanaf ca. 4 jaar.

Kasper de bakker

Dit is de vierde druk van één van de boekjes van Kasper de bever. Kasper de bever is jarig en bakt voor die gelegenheid samen met zijn vriend Flip, een kleinere bever, een cake.
Op elke pagina zien we een stap in het proces van het cake bakken. De ingrediënten staan links afgebeeld, de omschrijving rechts. De tekeningen zijn met waterverf uitgewerkt. Een bruikbaar boekje voor kleuterjuffen en ouders die graag met hun kinderen kokkerellen. Het recept vind je achteraan ook nog eens terug.
De voorkaft laat duidelijk zien waarover het boekje gaat. Gelukkig maar, of je zou nog kunnen denken dat Kasper een bakkerij heeft en als bakker werkt...
Het boek maakt deel uit van een serie over Kasper met o.a. 'Kasper de tuinman', 'Kasper de schilder', ... Sommige boekjes zijn uitgewerkt in een filmpje.