Boek
Nederlands

Kasper de kleermaker

Lars Klinting (auteur)
+1
Kasper de kleermaker
×
Kasper de kleermaker Kasper de kleermaker

Kasper de kleermaker

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kasper de bever laat zien hoe je een schort naait. Instructief prentenboek met paginagrote aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleding maken
Titel
Kasper de kleermaker
Auteur
Lars Klinting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Castor syr
Editie
3
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013 | Andere uitgaves
[32] p. : ill.
ISBN
9789048308941 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zelfstandig te lezen deel uit een serie prentenboeken*, waarin de bever Kasper steeds een ander beroep uitoefent. Kaspers schort is versleten en daarom gaat hij een nieuw schort maken. Hij zoekt stof uit, wast, strijkt, maakt een patroon, knipt, rijgt en naait. Met humor wordt stap voor stap getoond hoe hij dat doet op paginagrote, gedetailleerde (pastel)kleurenillustraties met een enkele regel tekst, afgewisseld met pagina's met illustraties van de benodigdheden met het woord erbij. Het geheel wordt afgesloten met een pagina naaitips (voorwassen, rijgen, zakken naaien en zomen) en een patroon op schaal. Ook de schutbladen zijn op een grappige wijze aan het verhaal aangepast. Voor op het omslag staat Kasper met de lap stof voor de spiegel met om zich heen naaibenodigdheden. Om voor te lezen en te bekijken, voor de groteren om - met hulp - zelf na te maken. Origineel boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Kasper de kleermaker

Dit is de derde druk van één van de boekjes over Kasper de bever. Kasper is echt een Handige Harry; hier speelt hij de rol van kleermaker. Kasper vindt dat zijn schort versleten is. Het is de hoogste tijd om een nieuwe te maken. In de oude naaikamer van tanta Sophie zoekt Kasper het nodige bij elkaar. Op elke pagina zien we stap na stap wat we moeten doen om tot een mooi resultaat te komen. Kasper gaat zeer praktisch en hygiënisch te werk: hij wast en strijkt de lap stof zelfs voor hij begint te naaien. Het resultaat mag er zijn! De serie over Kasper de bever liet ons al met vele, andere beroepen kennismaken. Dit gebeurt op een eenvoudige maar heldere manier, met net precies genoeg tekst en prettige tekeningen. Achteraan staat het patroon om zelf een schort te knippen en te naaien. Handig om in de klas of op een regenachtige dag bij oma mee aan de slag te gaan.