Wanneer een succesvol IT-bedrijf verkocht gaat worden, huurt de directeur een acteur in om de fictieve baas te spelen achter wie hij zich steeds verschuild heeft
Taal
Deens
Parallelle titel
Direktøren for det hele
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
95 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777921036

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Deense regisseur Lars von Trier, maker van onder meer Dogville en Dancer in the dark, noemt zijn laatste film een komedie. Hij legt zichzelf graag beperkingen op in het maken van zijn films, deze keer koos hij voor een computergestuurde camera- en geluidsmachine, genaamd Automavision, die willekeurig een instelling kiest. Het verhaal speelt in een succesvol Deens IT-bedrijf. Directeur Ravn wil het bedrijf verkopen aan een IJslandse ondernemer. Wanneer deze de 'echte baas' wil spreken, huurt Ravn een acteur in om deze fictieve persoon te spelen, achter wie hij zich altijd verschuild heeft. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 3-5-'07): '(...) een stijloefening vol vervreemdende elementen. (...) Ook de trucs van Von Trier gaan al snel vervelen. The Boss Of It All bevat onmiskenbaar een handvol fraaie vondsten, maar moet op de lange duur toch als een tussendoortje worden beschouwd.' Dana Linssen is positiever: '(...) een komische studie naar macht, die door de macht van bedenker Von Trier onderm…Lees verder

Over Lars Von Trier

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rita Molnár

Lars von Trier (Kopenhagen, 30 april 1956) is een Deense filmregisseur, bekend om zijn originele manier van werken. Samen met collega Thomas Vinterberg bedacht en begon hij het Dogma 95-collectief.

Zijn geboortenaam is Lars Trier, maar op de filmacademie gaven zijn medestudenten hem de bijnaam Von Trier. Dit was een plagerijtje, goedmoedige spot, omdat von een adellijke achtergrond suggereert, terwijl dat in tegenspraak is met de communistische achtergrond van zijn ouders. Tevens zijn 'Lars' en 'Trier' heel gewone namen in het egalitaire Denemarken. (Volgens sommige bronnen behield hij zijn bijnaam als een hommage aan de regisseur Erich von Stroheim.)

Von Trier studeerde filmwetenschappen in Denemarken. Vanaf 1976 maakte hij korte films. Daarna studeerde hij van 1979 tot 1982 aan de Deense filmschool. Zijn eerste lange speelfilm was Forbrydelsens element (The Element of Crime) (1984).

Von Trier maakte zelf maar één Dogma-film:…Lees verder op Wikipedia