Grace, een jonge vrouw die op de vlucht is voor gevaarlijke gangsters, houdt zich schuil in het plaatsje Dogville waar de bewoners misbruik maken van haar penibele situatie
Titel
Dogville / written and dir. by Lars von Trier
Regisseur
Lars Von Trier
Acteur
Lauren Bacall 1924-2014 Paul Bettany Jeremy Davies Nicole Kidman
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2009 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
170 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777050927
mooov
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een coproductie van 11 landen waaronder Nederland van regisseur Lars von Trier, met Nicole Kidman. De mooie Grace is op de vlucht voor een groep gevaarlijke gangsters. Ze vindt een schuilplaats in het Amerikaanse plaatsje Dogville. De bewoners willen haar wel schuilhouden in ruil voor verschillende werkzaamheden. Grace gaat akkoord maar ervaart dat achter de schone schijn van Dogville heel wat smerige geheimen schuilgaan. Grace wordt verliefd op Tom, hetgeen het er niet gemakkelijker op maakt. De bewoners beginnen langzaam maar zeker misbruik te maken van haar penibele situatie. Dana Linssen (NRC 27-8-'03): 'Een aangenaam elektrificerende sensatie voor het brein.' Jann Ruyters (Trouw 28-8-'03): 'Na melodrama's als 'Breaking the waves' en 'Dancer in the dark' is dit voor het eerst een Von Trier die je niet aan je haren de misère in trekt, maar een film die prikkelt. Soms alleen om het weer hartgrondig met hem oneens te zijn in zijn even simplistische als wrede voorstelling van zaken. …Lees verder

Over Lars Von Trier

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rita Molnár

Lars von Trier (Kopenhagen, 30 april 1956) is een Deense filmregisseur, bekend om zijn originele manier van werken. Samen met collega Thomas Vinterberg bedacht en begon hij het Dogma 95-collectief.

Zijn geboortenaam is Lars Trier, maar op de filmacademie gaven zijn medestudenten hem de bijnaam Von Trier. Dit was een plagerijtje, goedmoedige spot, omdat von een adellijke achtergrond suggereert, terwijl dat in tegenspraak is met de communistische achtergrond van zijn ouders. Tevens zijn 'Lars' en 'Trier' heel gewone namen in het egalitaire Denemarken. (Volgens sommige bronnen behield hij zijn bijnaam als een hommage aan de regisseur Erich von Stroheim.)

Von Trier studeerde filmwetenschappen in Denemarken. Vanaf 1976 maakte hij korte films. Daarna studeerde hij van 1979 tot 1982 aan de Deense filmschool. Zijn eerste lange speelfilm was Forbrydelsens element (The Element of Crime) (1984).

Von Trier maakte zelf maar één Dogma-film:…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek