Dvd
Engels

Europe trilogy

Lars Von Trier (regisseur)
Drie films van Lars von Trier
Bevat
Disc 1 Element of Crime = Forbrydelsens elemen (1984 ; 99 min.)
Disc 2 Epidemic (1987 ; 108 min.)
Disc 3 Europa (1991 ; 102 min.)
Disc 4 Added value (256 min.)
Titel
Europe trilogy
Regisseur
Lars Von Trier
Taal
Engels
Parallelle titel
Lars von Trier's Europe trilogy
Uitgever
A Film, © 2005
3 dvd-video's + bonus-dvd + tekstboek
Aantekening
Taalkeuze: Engels en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777051429

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie vroege films van de Deense regisseur Lars von Trier (1956-), die later onder meer Breaking the waves, Manderlay, Dogville en de Dogma-film The idiots maakte. 'The elements of crime' (1984) is de eerste lange speelfilm waarmee hij internationale aandacht kreeg. Verder nog 'Epidemic' (1987) en 'Europa' (1991), een groot opgezet melodrama dat zich afspeelt in naoorlogs Frankfurt. Bij elke film is onder meer audiocommentaar opgenomen, verder is er een bonusdisc met veel extra's. Jos van der Burg (Parool 10-8-'05): '(...) Wie door het narcisme en de heiligverklaring heen kijkt, ziet in de vele interviews en documentaires een filmmaker, die even hard werkt aan zijn imago als aan zijn films. (...) Lars von Triers Europe trilogy geeft een uitstekend inzicht in de geboorte en vorming van Von Triers carrière. (...) Meer dan Europa worden de films verbonden door Von Triers favoriete thema: idealisme dat meer schade aanricht dan goed doet. (...)'

Over Lars Von Trier

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rita Molnár

Lars von Trier (Kopenhagen, 30 april 1956) is een Deense filmregisseur, bekend om zijn originele manier van werken. Samen met collega Thomas Vinterberg bedacht en begon hij het Dogma 95-collectief.

Zijn geboortenaam is Lars Trier, maar op de filmacademie gaven zijn medestudenten hem de bijnaam Von Trier. Dit was een plagerijtje, goedmoedige spot, omdat von een adellijke achtergrond suggereert, terwijl dat in tegenspraak is met de communistische achtergrond van zijn ouders. Tevens zijn 'Lars' en 'Trier' heel gewone namen in het egalitaire Denemarken. (Volgens sommige bronnen behield hij zijn bijnaam als een hommage aan de regisseur Erich von Stroheim.)

Von Trier studeerde filmwetenschappen in Denemarken. Vanaf 1976 maakte hij korte films. Daarna studeerde hij van 1979 tot 1982 aan de Deense filmschool. Zijn eerste lange speelfilm was Forbrydelsens element (The Element of Crime) (1984).

Von Trier maakte zelf maar één Dogma-film:…Lees verder op Wikipedia