Een oude man vindt op straat een gewonde vrouw. Ze vertelt hem haar levensverhaal, dat in het teken staat van haar onbedwingbare behoefte aan extreme seks.
Bevat
Disc 1 Nymphomaniac. Part I
Disc 2 Nymphomaniac. Part II
Titel
Nymphomaniac. Part I and II / regie en scen. Lars Von Trier
Regisseur
Lars Von Trier
Acteur
Charlotte Gainsbourg Stellan Skarsgård Stacy Martin Shia LaBeouf Christian Slater Uma Thurman Jamie Bell Willem Dafoe Connie Nielsen
Taal
Engels
Uitgever
Wild Bunch, 2014 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
113, 119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836861406
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 2013 van de Deense regisseur Lars von Trier met in de hoofdrol Charlotte Gainsbourg, die ook in 'Antichrist' en 'Melancholia' met hem werkte. Op een koude winteravond in Londen vindt een belezen, wat wereldvreemde oude man een gewonde vrouw op straat. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar, terwijl ze hem in terugblikken haar levensverhaal vertelt dat in het teken staat van haar onbedwingbare behoefte aan seks, met zoveel mogelijk mannen, en zo extreem mogelijk. In de andere rollen Stellan Skarsgard, Stacy Martin en Jamie Bell. De oorspronkelijke film duurde 5 uur, hij werd met instemming van Von Trier, maar zonder zijn medewerking ingekort tot 4 uur en in de meeste landen in twee delen in de bioscoop gebracht. Raymond van den Boogaard (NRC 6-1-'14) geeft 4 (van 5) bolletjes: 'Nymphomaniac is - zoals in deze kolommen al eerder duidelijk gemaakt - ondanks de vele seksscènes, zelfs in deze gecensureerde versie, geen seksfilm, en al helemaal geen prikkelende pornofil…Lees verder

Over Lars Von Trier

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rita Molnár

Lars von Trier (Kopenhagen, 30 april 1956) is een Deense filmregisseur, bekend om zijn originele manier van werken. Samen met collega Thomas Vinterberg bedacht en begon hij het Dogma 95-collectief.

Zijn geboortenaam is Lars Trier, maar op de filmacademie gaven zijn medestudenten hem de bijnaam Von Trier. Dit was een plagerijtje, goedmoedige spot, omdat von een adellijke achtergrond suggereert, terwijl dat in tegenspraak is met de communistische achtergrond van zijn ouders. Tevens zijn 'Lars' en 'Trier' heel gewone namen in het egalitaire Denemarken. (Volgens sommige bronnen behield hij zijn bijnaam als een hommage aan de regisseur Erich von Stroheim.)

Von Trier studeerde filmwetenschappen in Denemarken. Vanaf 1976 maakte hij korte films. Daarna studeerde hij van 1979 tot 1982 aan de Deense filmschool. Zijn eerste lange speelfilm was Forbrydelsens element (The Element of Crime) (1984).

Von Trier maakte zelf maar één Dogma-film:…Lees verder op Wikipedia

Suggesties