Tien jaar nadat Erik Bark gedwongen was zijn werk als hypnotiseur te stoppen, vraagt inspecteur Joona Linna hem om hulp bij een moordzaak.
Titel
The hypnotist
Regisseur
Lasse Hallström
Naar het werk van
Lars Kepler
Componist
Oscar Fogelström
Acteur
Lena Olin Mikael Persbrandt Tobias Zilliacus
Uniforme titel
Hypnotisören
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, 2013 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
119 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019006327

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zweedse thriller uit 2012 van Lasse Hallström (1946-), met Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin e.a. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lars Kepler (pseudoniem voor een Zweeds schrijversechtpaar). Tien jaar nadat Erik Bark gedwongen was zijn werk als hypnotiseur te stoppen, vraagt inspecteur Joona Linna hem om hulp bij een moordzaak. Erik brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose en verbreekt daarmee zijn belofte om nooit meer iemand te hypnotiseren. Hiermee brengt hij zijn eigen leven maar ook dat van zijn familie in gevaar. De pers is niet enthousiast. Kevin Toma (Volkskrant 3-1-'13) geeft slechts 2 (van 5) sterren: '(...) zo slap en sloom als The hypnotist zich afwikkelt, lijkt Hallström bijna moedwillig van het ene plotgat in het andere te sukkelen. (...) Wilde Hallström met zijn eerste Zweedse film sinds 1987 bewijzen dat hij ook iets anders aankan dan zoetsappige kost à la Chocolat (2000), Dear John (2010) en Salmon Fishing in the Yemen (2011), dan kun je …Lees verder

Over Lasse Hallström

CC BY 2.0 - Foto van/door

Lars Sven (Lasse) Hallström (Stockholm, 2 juni 1946) is een Zweeds regisseur.

Hallström werd geboren in Stockholm. Zijn vader was een tandarts en zijn moeder was de Zweedse schrijfster Karin Lyberg. Zijn grootvader langs moeders zijde was Ernst Lyberg, de Zweedse minister van Financiën in het eerste kabinet van premier Carl Gustaf Ekman.

Hallström leerde zijn vak door het regisseren van muziekclips. Zo maakte hij onder meer de meeste video's voor de bekende Zweedse popmuziekgroep ABBA.

Sinds zijn internationale doorbraak met de film Mijn leven als hond (1985) werkt Hallström in de Verenigde Staten. Zijn eerste Amerikaanse succes was de film What's Eating Gilbert Grape (1993). De films The Cider House Rules (1999) en Chocolat (2000) werden allebei genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. In 2012 maakt hij voor het eerst sinds de jaren 80 weer een film in Zweden: Hypnotisören. Een thriller gebaseerd op het gelijknamige boek v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties