Boek
Nederlands

Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfs...

Laura Esquivel (auteur), Cristina Garcia (auteur)

Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfs...

Genre:
Latina Love is een verzameling gepassioneerde verhalen van schrijfsters uit Latijns-Amerika. Ze schrijven allemaal op hun eigen manier over de liefde. Zo schrijft Laura Esquivel over de liefde die wordt gevoed met erotische gerechten, verhaalt Esmeralda Santiago over vrouwen en hun verlangens en Cristina Garcia en Zoe Valdes beschrijven de liefde op zijn Cubaans.
In deze bundel zijn uiteenlo
Onderwerp
Latijns-Amerika, Liefde
Titel
Latina love : de mooiste liefdesverhalen van Laura Esquivel, Cristina Garcia en andere Latijns-Amerikaanse schrijfsters / Laura Esquivel, Cristina Garcia ... [et al.]
Auteur
Laura Esquivel Cristina Garcia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2001
189 p.
ISBN
90-6974-420-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rode rozen en tortilla's (Arena, 1991) is de titel van de roman van Laura Esquivel, waaruit hier een fragment werd geplukt onder de titel 'Kwartels in rozenblaadjes', dat samen met andere fragmenten uit romans van Zuid-Amerikaanse schrijfsters werd gebundeld tot deze anthologie van liefdesverhalen. De oorspronkelijke roman in het Spaans, Como agua para chocolate, is een grappig en sfeervol sprookje dat het verhaal vertelt van de jongste dochter van een eenoudergezin die traditiegetrouw niet mag huwen om voor haar oude moeder te kunnen zorgen. Het werd in 1992 knap verfilmd door de Mexicaan Alfonso Rau.

Dit alles om te zeggen dat hoe mooi het fragment ook mag zijn, we hier toch nog altijd te doen hebben met een deel van een roman die pas tot zijn recht komt als hij in zijn geheel gelezen wordt. En dat geldt in bijna alle gevallen voor de overige verhalen die maar uittreksels zijn en dus een voorproef van de roman waaruit ze werden geplukt. Zo ook voor de roman I…Lees verder
Hoofdstukken en fragmenten uit romans van Latijns-Amerikaanse schrijfsters. De fragmenten die zijn gekozen, zijn liefdesverhalen. De schrijfsters onder wie Laura Esquivel, Gioconda Belli en Julia Alvarez komen uit Cuba, Mexico, Nicaragua en de Dominicaanse Republiek. Het zijn kleurrijke, exotische verhalen, overstromend van heftige passie en overrompelende familierelaties. De verhalen, zijn zonder de kennis van de complete roman, vaak niet te begrijpen en, menig lezer, zal daarom, nieuwsgierig geworden, op zoek gaan naar het volledige verhaal. Kleine druk.

Over Laura Esquivel

Laura Esquivel Valdés (Mexico-Stad, 30 september 1950) is een Mexicaans schrijfster.

Esquivel was eerst lerares, werkte bij een kindertheater en schreef kinderprogramma's voor de Mexicaanse televisie. Esquivel werd beroemd door haar roman Como agua para chocolate (Rode rozen en tortilla's), die in 33 talen vertaald is en in 1992 werd verfilmd door haar echtgenoot Alfonso Arau. De meeste van Esquivels werken vallen onder het genre van het magisch realisme.

Bibliografie (selectie)

  • 1989 - Rode rozen en tortilla's (Como agua para chocolate)
  • 1995 - De wetten van de liefde (La ley del amor)
  • 1998 - Íntimas suculencias
  • 1999 - Estrellita marinera
  • 2000 - El libro de las emociones
  • 2001 - De liefde van Don Júbilo (Tan veloz como el deseo)
  • 20…Lees verder op Wikipedia