Braille
Nederlands

Rode rozen en tortilla's

Laura Esquivel (auteur)
+1
Rode rozen en tortilla's
×
Rode rozen en tortilla's Rode rozen en tortilla's

Rode rozen en tortilla's

In de reeks:
Als jongste dochter in een traditionele familie op het Mexicaanse platteland, is Tita voorbestemd om tot op de dag van haar dood voor haar moeder, de tiranieke Mama Elena te zorgen. Terwijl het land verscheurd wordt door burgertwisten en haar broer en zuster vrij hun gangen kunnen gaan, zit ze vastgekluisterd in de keuken. Daar legt zij haar ziel in het exquise eten dat ze klaarmaakt en probeert z
Onderwerp
Eetcultuur, Liefde
Titel
Rode rozen en tortilla's
Auteur
Laura Esquivel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Como agua para chocolate
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1994
6 banden
Oorspr. uitgever
Muntinga
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Laura Esquivel

Laura Esquivel Valdés (Mexico-Stad, 30 september 1950) is een Mexicaans schrijfster.

Esquivel was eerst lerares, werkte bij een kindertheater en schreef kinderprogramma's voor de Mexicaanse televisie. Esquivel werd beroemd door haar roman Como agua para chocolate (Rode rozen en tortilla's), die in 33 talen vertaald is en in 1992 werd verfilmd door haar echtgenoot Alfonso Arau. De meeste van Esquivels werken vallen onder het genre van het magisch realisme.

Bibliografie (selectie)

  • 1989 - Rode rozen en tortilla's (Como agua para chocolate)
  • 1995 - De wetten van de liefde (La ley del amor)
  • 1998 - Íntimas suculencias
  • 1999 - Estrellita marinera
  • 2000 - El libro de las emociones
  • 2001 - De liefde van Don Júbilo (Tan veloz como el deseo)
  • 20…Lees verder op Wikipedia