Boek
Engels
Onderwerp
Eetcultuur, Liefde
Titel
Like water for chocolate
Auteur
Laura Esquivel
Vertaler
Carol Christensen Thomas Christensen
Taal
Engels
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Como agua para chocolate
Uitgever
London: Black Swan, 1993
221 p. : ill.
Aantekening
In het Engels eerder gepubliceerd als: Like water for hot chocolate
ISBN
0-552-99587-8

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Laura Esquivel

Laura Esquivel Valdés (Mexico-Stad, 30 september 1950) is een Mexicaans schrijfster.

Esquivel was eerst lerares, werkte bij een kindertheater en schreef kinderprogramma's voor de Mexicaanse televisie. Esquivel werd beroemd door haar roman Como agua para chocolate (Rode rozen en tortilla's), die in 33 talen vertaald is en in 1992 werd verfilmd door haar echtgenoot Alfonso Arau. De meeste van Esquivels werken vallen onder het genre van het magisch realisme.

Bibliografie (selectie)

  • 1989 - Rode rozen en tortilla's (Como agua para chocolate)
  • 1995 - De wetten van de liefde (La ley del amor)
  • 1998 - Íntimas suculencias
  • 1999 - Estrellita marinera
  • 2000 - El libro de las emociones
  • 2001 - De liefde van Don Júbilo (Tan veloz como el deseo)
  • 20…Lees verder op Wikipedia