Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Unbroken

Ook verschenen als De Zamperini legende

+1
Unbroken
×
Unbroken Unbroken

Unbroken

Ook verschenen als De Zamperini legende

Biografie van de Amerikaanse hardloper (1917- ) die tijdens de Tweede Wereldoorlog als bemanningslid van een bommenwerper neerstortte in de Stille Oceaan, door de Japanners krijgsgevangen werd en later een heldenstatus kreeg.
Titel
Unbroken
Ook verschenen als
De Zamperini legende
Auteur
Laura Hillenbrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unbroken
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2014 | Andere uitgaves
415 p.
ISBN
9789043524001 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Zamperini legende schetst het levensverhaal van Louis Zamperini, bijgenaamd ‘Torrance Tornado’. Hij was in tijden van vrede vermoedelijk de annalen ingegaan als de Olympische kampioen op de 1500 meter op de Olympische Spelen van 1940, maar het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zorgde voor een ander verloop. Zamperini werd lid van de Amerikaanse luchtmacht en ging als luitenant de strijd aan met Japan. In 1943 stort hij met een bommenwerper neer in het midden van de Stille Oceaan, wat het begin is van een lang oorlogsverhaal over moed, durf, doorzettingsvermogen en wilskracht. Geen ijdele woorden voor een man die zeven weken ronddobberde en vervolgens gevangengenomen werd door de Japanse zeemacht.
Het boek is voornamelijk een ietwat gek oorlogsverhaal van een man die niet voor het geluk geboren leek. Het is tegelijk ook veel meer dan dat; het is het verhaal van een zeer kleurrijk leven, wat zich weerspiegelt in het taalgebruik: hoe hij als klein boefje zijn belagers a…Lees verder
Louis ‘Louie’ Zamperini (1917), zoon van Italiaanse immigranten die in de Verenigde Staten oorlogsheld wordt, groeit op in een arm gezin in Californië, valt in zijn high school op als hardloper en wordt lid van het Olympisch atletiekteam. De Spelen van Berlijn in 1936 komen voor hem te vroeg, hij wint geen medaille, maar trekt de aandacht met een snelle slotronde. Hij gokt op de Spelen van 1940, maar de Tweede Wereldoorlog breekt uit. Hij neemt dienst in de luchtmacht en wordt opgeleid tot bommenrichter. Op 27 mei 1943 stort zijn bommenwerper in de Stille Oceaan. Na 47 dagen op een vlot bereikt hij de Marshalleilanden, wordt krijgsgevangen gemaakt door de Japanners en geïnterneerd. Na de bevrijding wordt hij in de Verenigde Staten onthaald als held. De Amerikaanse journaliste (1967) schreef eerder de bestseller 'Seabiscuit', een biografie van een legendarisch renpaard. Ook deze tweede goed vertaalde biografie was een succes in Amerika. Voor ieder begrijpelijk en heel boeiend vertelt z…Lees verder

Over Laura Hillenbrand

Laura Hillenbrand (15 mei 1967, Fairfax, Virginia) is een Amerikaans schrijfster.

Laura Hillenbrand werd geboren In Fairfax en groeide op op een ranch in Sharpsburg, Maryland. Reeds tijdens haar jeugd schreef ze artikels over geschiedenis en paardenrennen. Ze studeerde aan het Kenyon College in Gambier, Ohio. Tijdens haar studies kreeg zij het chronischevermoeidheidssyndroom, waarna zij zich op het schrijven toelegde. Haar essays verschenen in meerdere publicaties zoals The New York Times, The Washington Post, USA Today en Reader's Digest.

In 2001 verscheen haar eerste boek: het populair-wetenschappelijke Seabiscuit, an American legend over het legendarische renpaard Seabiscuit. Het werd een wereldwijde bestseller en werd in 2003 door Gary Ross verfilmd.

Haar tweede boek Unbroken, een biografie over olympisch atleet en oorlogsheld Louis Zamperini verscheen in 2010 en werd in 2014 door Angelina Jolie verfilmd.

Hillenbrand leeft momenteel in …Lees verder op Wikipedia