Dvd
Engels

The big C. Het complete eerste seizoen

Laura Linney (acteur), Oliver Platt (acteur), Gabourey Sidibe (acteur)
Bij lerares Cathy is een schokkende diagnose gesteld. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, gaat ze het ervan nemen; niets en niemand is nog veilig.
Onderwerp
Kanker
Titel
The big C. Het complete eerste seizoen
Acteur
Laura Linney Oliver Platt Gabourey Sidibe
Taal
Engels
Uitgever
Sony, 2013
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 348 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Pools, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Grieks, Hebreeuws, Pools, Spaans
EAN
8712609652918

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komische dramaserie van Darlene Hunt met Laura Linney (Kinsey) en Oliver Platt. In het eerste seizoen krijgt de 42-jarige geschiedenisdocente Cathy Jamison te horen dat ze huidkanker heeft. Door dit tragische nieuws gaat ze anders naar het leven kijken. Ze benadert de ruzies met haar kinderlijke echtgenoot, de conflicten met haar puberende zoon en lastige leerlingen op school op een andere manier. Wel ziet ze er erg tegenop om haar familie in te lichten over haar ziekte. Iedere keer dat ze een behandeling moet ondergaan, slaagt ze erin om dat met allerlei smoezen te verbergen. De buitenlandse pers is positief over de serie: voor het eerst wordt er in een serie kanker als hoofdonderwerp gebruikt en Laura Linney vertolkt haar rol daarbij erg goed. In 2011 won ze dan ook een Golden Globe voor haar rol. Gebruikers op het imdb geven 8 (van 10) punten.

Over Laura Linney

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Laura Leggett Linney (New York, 5 februari 1964) is een Amerikaans film-, televisie en toneelactrice. Ze werd zowel in 2001 (voor You Can Count on Me), 2005 (voor Kinsey) als 2008 (voor The Savages) genomineerd voor een Academy Award. Meer dan 25 andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder drie Emmy Awards en een Golden Globe.

Linneys vader Romulus Linney is Broadway-schrijver en haar moeder Ann Leggett Perse is verpleegster in een ziekenhuis. Linney heeft een halfzuster genaamd Susan, geboren uit haar vaders tweede huwelijk.

Ze was van 1995 tot 2000 getrouwd met David Adkins. In 2009 trouwde ze met Marc Schauer. Ze beviel in 2014 op 49-jarige leeftijd van een zoon.

Filmografie

Trivia

  • Linney speelde in zowel A Simple Twist of Fate, P.S. als Jindabyne de echtgenote van een personage gespeeld door Gabriel Byrne.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties