Boek
Nederlands

Ik ben blij dat jij er bent

Laura Van Bouchout (auteur), Eva Mouton (illustrator)
+1
Ik ben blij dat jij er bent
×
Ik ben blij dat jij er bent Ik ben blij dat jij er bent
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jongetje en zijn poes zijn dol op elkaar. Hij vindt het leuk als de poes zijn tenen kietelt, over zijn benen trippelt en over zijn buik wrijft. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 6 maanden.
Titel
Ik ben blij dat jij er bent
Auteur
Laura Van Bouchout
Illustrator
Eva Mouton
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2021 | Andere uitgaven
[20] p. : ill.
ISBN
9789002274473
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit stevige hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoekjes laat de liefdevolle band zien tussen een dreumes en zijn poes. Ze kunnen niet anders dan elkaar aanraken, op allerlei manieren. Dit is goed te volgen op de eenvoudige illustraties over steeds twee pagina’s in duidelijk zwarte lijnen en diepe, egale pasteltinten. Een tweeregelige tekst geeft het gevoel van blijdschap aan door de aanwezigheid van de ander en wat er als gevolg daarvan gebeurt. Er worden enkele pittige woorden gebruikt (traag, serieus). De auteur en illustrator maakten eerder het succesvolle bayboekje in zwart-wit 'Hey baby, Kijk!'* (te zien op een van de illustraties), dat geselecteerd werd voor de Prentenboeken Top Tien 2022. Net als in die uitgave nodigt dit nieuwe boekje uit tot lekker samen kroelen, en ook tot het benoemen en aanraken van lichaamsdelen. Een fijne uitgave voor baby’s vanaf ca. 6 maanden.

Ik ben blij dat jij er bent

Een peuter en een poes, meer is er niet nodig om ouders of tante en nonkel te stimuleren om via liefdevol huidcontact de baby of peuter, met wie ze dit boekje lezen, te laten weten dat ze graag gezien worden. Er is een constante wisselwerking tussen de peuter en de poes. Poes kneedt in de tenen en trippelt over de benen om te laten weten dat ze blij is dat ze samen zijn. Maar ook de peuter schildert op poes haar poten en geeft een kusje op poes haar neus om te laten weten dat hij blij is dat zij er is.  Op een heel eenvoudige manier met een minimum aan woorden en beelden wordt lezen net dat tikkeltje intiemer door je kind continu aan te raken, een kusje te geven of eens door zijn/haar haar te blazen. Niet alleen peuters zullen ervan genieten, ik denk dat ook al oudere kleuters blij zullen zijn met de aandacht die ze krijgen van degene die met hen dit boekje leest. Op een heel ongedwongen manier word je aangezet om met elkaar in interactie te gaan. De tekeningen z…Lees verder

Suggesties