Luce en Daniël zoeken de plek waar de engelen op aarde zijn gevallen. Ze willen voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist. Daniël worstelt ermee dat hij Luce steeds zal verliezen. Luce ontdekt dat ze voorbestemd is voor een ander. De strijd om haar hart kan beginnen.
Titel
Extase
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Verteller
Heidi Van Eetvelt  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rapture
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
14:57
Oorspr. uitgever
Van Goor
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Lucifers uitspraak is de val van miljoenen engelen uit de hemel begonnen en zal negen dagen duren. Binnen die tijd moeten Daniël en Luce de exacte locatie van de Val vinden om te verhinderen dat zevenduizend jaar geschiedenis wordt uitgewist. Drie relieken kunnen hen daarbij helpen, maar moeten eerst gevonden worden. De tijd dringt en onderweg krijgen zij te maken met vurige aanvallen van de Scales (mindere engelen) en de Elders. Onthullend laatste deel van de serie ‘Fallen’, waarin de ware toedracht van de vloek gaandeweg wordt ontsluierd, alle ontbrekende stukjes op hun plaats vallen en de onderlinge verhoudingen zichtbaar worden. Luce is de sleutelfiguur die op eigen kracht inzicht moet krijgen in haar eigen bestaan, om iets aan de dreigende situatie te kunnen veranderen. De soms poëtische beschrijvingen zijn beeldend, met gevoel voor drama en sfeer en de slotscène is boeiend en bevredigend. De Engelse titel ‘Rapture’* heeft de Bijbelse betekenis ‘opname in de hemel’. Aantrekkel…Lees verder

Extase

'Extase' is het vierde en laatste deel in de Fallen-reeks. Luce beleefde haar vorige levens opnieuw door te reizen in de tijd. Ze begrijpt haar verleden en dat van haar geliefde, de engel Daniël, nu beter. Maar voor ze voor altijd samen kunnen zijn, moeten ze de plannen van Lucifer verijdelen. De Val der engelen herhaalt zich, waardoor duizenden jaren geschiedenis zal worden uitgewist. Luce en Daniël hebben negen dagen om de juiste locatie van de Val te vinden. Samen met hun vrienden gaan ze op zoek naar drie relieken die hen daarbij kunnen helpen. Zullen ze deze race tegen de tijd winnen?
In dit onthullende slot wordt de toedracht van de vloek die op Luce en Daniël rust ontsluierd. Luce moet de waarheid op eigen kracht achterhalen en het wordt al snel duidelijk dat ze nog altijd niet alles weet. De meeste puzzelstukjes vallen uiteindelijk wel op hun plaats, maar door alle expliciete uitleg vertraagt het verhaalverloop. Er wordt opnieuw van hot naar her gereisd, vrienden en vija…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken

Suggesties