Luce is bereid voor haar geliefde Daniël te sterven en dat heeft ze ook gedaan, meer dan eens. Ze vinden elkaar in elk leven terug en telkens opnieuw sterft ze voor hem. Om hun romance te redden reist Luce terug in de tijd. Daniël en anderen zijn echter bang dat ze voor altijd zal verdwijnen.
Titel
Passie
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Verteller
Rita Moens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Passion : a fallen novel
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
13:26
Oorspr. uitgever
Van Goor
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luce (17) reist met Verkondigers naar haar verleden. Het is een reis door 6.000 jaar geschiedenis. Luce belandt steeds bij het moment dat haar vorige ik sterft. Bij elke sterfscène ontdekt Luce iets nieuws en zoekt ze aanwijzingen om de vloek, die op haar en Daniël rust, op te heffen. Direct vervolg op het vorige boek, 'Kwelling'*. De proloog is lastig omdat de lezer steeds zijn standpunt moet bijstellen door de, naar het lijkt, tegenstrijdige informatie. De tijdreis geeft inzicht in de geschiedenis en culturen van vele millennia. Tegelijkertijd wordt veel gevraagd van de fantasie van de lezer, als die meegaat in de verwikkelingen en het feit dat naast de hoofdpersonen ook hun vroegere ik steeds voorkomt. De gebeurtenissen gaan snel, steeds zijn er nieuwe magische ontwikkelingen en dit maakt het verhaal soms onwerkelijk. Auteur is joods opgevoed en heeft een katholieke vader. Zij is geïnteresseerd in religie en heeft les gevolgd bij een docent die de Bijbel puur als literatuur zag. De…Lees verder

Passie

'Passie' is het derde deel in de Fallen-reeks en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Luce is in een Verkondiger – een schaduw die haar haar verleden laat zien - gestapt en landt in het Moskou van 1941. Ze komt zichzelf tegen in een vorig leven in de vorm van Luschka. Die heeft een geheime liefde Daniil, niet minder dan een vorige versie van haar grote en eeuwige liefde, Daniël. Met haar eigen ogen ziet ze hoe ze in vlammen opgaat wanneer hij haar passioneel kust. Waarom moet ze toch telkens doodgaan wanneer ze elkaar vinden? Ze stapt opnieuw de Verkondiger in om verder te graven in haar verleden, van Milaan in 1918, over Helston in 1854, tot Tahiti in 1775 en steeds verder terug in de tijd tot wanneer alles begon. Telkens weer ziet ze zichzelf in vlammen opgaan. De grenouille Bill die met haar meereist, leert haar zelfs hoe ze zich met haar vorige ik kan verenigen en dan beleeft ze het ook echt.
Parallel met het verhaal van Luce die wanhopig, maar vastberaden door de eeuw…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken

Suggesties