Boek
Engels

Rapture : a fallen novel

Lauren Kate (auteur)

Rapture : a fallen novel

In de reeks:
Fallen; 4
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Daniel en Luce moeten de exacte locatie van de val van miljoenen engelen uit de hemel vinden, om te verhinderen dat zevenduizend jaar geschiedenis wordt uitgewist. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Rapture : a fallen novel
Auteur
Lauren Kate
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi Books, 2013 | Andere uitgaves
448 p.
ISBN
9780552561815 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Lucifers uitspraak is de val van miljoenen engelen uit de hemel begonnen en zal negen dagen duren. Binnen die tijd moeten Daniel en Luce de exacte locatie van de Val vinden om te verhinderen dat zevenduizend jaar geschiedenis wordt uitgewist. Drie relieken kunnen hen daarbij helpen, maar moeten eerst gevonden worden. De tijd dringt en onderweg krijgen zij te maken met vurige aanvallen van de Scales (mindere engelen) en de Elders. Onthullend laatste deel van de serie ‘Fallen’*, waarin de ware toedracht van de vloek gaandeweg wordt ontsluierd, alle ontbrekende stukjes op hun plaats vallen en de onderlinge verhoudingen zichtbaar worden. Luce is de sleutelfiguur die op eigen kracht inzicht moet krijgen in haar eigen bestaan, om iets aan de dreigende situatie te kunnen veranderen. De soms poëtische beschrijvingen zijn beeldend, met gevoel voor drama en sfeer en de slotscène is boeiend en bevredigend. De titel ‘Rapture’ heeft de Bijbelse betekenis ‘opname in de hemel’. Aantrekkelijke com…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken