Boek
Engels

Torment

Lauren Kate (auteur)
In de reeks:
Fallen; 2
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een 17-jarig meisje gaat voor haar veiligheid naar een kustschool in Californie͏̈. Door haar onafhankelijke karakter gaat ze tegen de regels in en de demonen vinden haar.
Titel
Torment
Auteur
Lauren Kate
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2011 | Andere uitgaves
452 p.
ISBN
9780552561808 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luce (17) vliegt naar Californië om bij haar grote liefde te zijn. Daniel brengt haar echter naar een speciale school, om haar tegen onsterfelijke wezens (Outcasts) te beschermen, die haar naar het leven staan. Gekweld door Daniels gebrek aan open communicatie gaat Luce zich op den duur afvragen of hij iets voor haar verbergt. Tweede deel in de serie ‘Fallen’*, waarin de auteur het gevoel van spanning, verwachting en mysterie goed weet vast te houden. Het verhaal speelt zich af in achttien dagen, waarin Luce kennismaakt met haar klasgenoten, die engel- en mensenbloed blijken te hebben. Met de hulp van twee nieuwe vrienden – Shelby en Miles – leert zij omgaan met de onheilspellende schaduwen en komt meer te weten over haar eerdere levens. Gevoelens van twijfel, onrust en schuld, die zij daarbij ervaart, zorgen voor een gespannen sfeer tussen haar en Daniel. Rustige opbouw met een explosief einde dat tevens een nieuwsgierig makende opening bevat voor het derde deel ‘Passion’, dat binnen…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken