Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een jonge medewerkster van een vooraanstaand modeblad in New York merkt dat de omgangsvormen er minder elegant zijn dan de kleding.
Titel
De duivel draagt Prada
Auteur
Lauren Weisberger
Verteller
Jelka Van Houten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil wears Prada
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2003
10 cd's
Speelduur
ca. 750 min.
Aantekening
Ingekorte editie Wordt vervolgd door: De wraak van Prada
ISBN
9789052860022

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek* uit 2003, voorgelezen door actrice Jelka van Houten. Andrea, net klaar met haar studie, wordt aangenomen als tweede assistente van Miranda, de invloedrijke, beruchte hoofdredacteur van het bekende modeblad Runway in New York. Het werk valt vies tegen, Miranda is een spilzieke eersteklas bitch die haar tweede assistente uitsluitend gebruikt als veredelde loopjongen. Andrea rent voortdurend heen en weer met peperdure koffie en broodjes, haalt haar Chanels en Calvin Kleins bij de stomerij op, en haar geopereerde hondje bij de dierenarts. Ze kijkt haar ogen uit op de redactie, bevolkt door duur geklede, graatmagere meisjes en gespierde mooie mannen in leren broeken die Miranda's nukken en grillen glimlachend verdragen en haar bevelen bibberend uitvoeren. Veel name- en labeldropping in dit vlot geschreven verhaal dat wordt aangeprezen als 'The nannies diaries' van de modewereld, maar dat te veel een klaagzang is, en te weinig humor en flair heef…Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton (Pennsylvania). Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown (Pennsylvania).

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca (New York), waar ze een belangrijk lid was geworden van studentenvereniging Alpha Epsilon Phi.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)Lees verder op Wikipedia