Boek
Nederlands

Gossip & Gucci

Een jonge vrouw uit New York verruilt haar degelijke, saaie baan bij een beleggingsbank voor een trendy baan bij een exclusief PR bureau dat o.a. party's voor VIP's organiseert.
Titel
Gossip & Gucci
Auteur
Lauren Weisberger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everyone worth knowing
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2005 | Andere uitgaves
368 p.
ISBN
90-225-4119-3 9789022547069

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sinds het succes van de dagboeken van Bridget Jones is dit soort verhalen tot een genre uitgegroeid. Het is een nieuwe soort kioskroman, die in het Engels de naam "Chick Lit" meegekregen heeft.

Ook in deze roman is de hoofdpersoon een vrouw van rond de dertig. Bette is mooi, zonder dat ze zich ervan bewust is. Ze is geestig, intelligent en ze onderscheidt zich van haar vrouwelijke collega's doordat ze ongekunsteld "normaal" is. Het probleem is dit keer niet zozeer dat haar vriend haar heeft laten stikken (dat was twee jaar geleden al gebeurd), maar dat ze in een opwelling haar saaie baan bij de bank opzegt. In elke "chick lit" speelt er ook een oprechte homovriend mee, en hier is dat oom Will. Deze man helpt haar aan een baan die haar plots in de wereld van de glamour, showbizz, drank en drugs introduceert. Het is haar taak om feesten te organiseren. Hiervan kent ze niets, maar ze wordt door het toeval geholpen: de meest begeerde vrijgezel van New York heeft iets in haar…Lees verder
Aangemoedigd door haar frivole oom Will verruilt de 27-jarige Jen uit New York haar degelijke, saaie baan bij een beleggingsbank voor een trendy baan bij een exclusief PR bureau dat o.a. party's voor VIP's organiseert. Haar leven wordt een stuk afwisselender, ze gaat beroepshalve naar allerlei jetset clubs en party's, raakt bevriend met allerlei celebrities en organiseert hippe feesten. Haar belevenissen sluist ze door naar oom Will die ze weer in zijn roddelrubriek opneemt. Haar oude vrienden ziet ze nauwelijks meer, temeer omdat haar baas haar vriendschap aanmoedigt met de 'Adonis van het nachtleven', de aristocratische, sexy en rijke advocaat Philip Weston. Ook haar prille vriendschap met de aantrekkelijke uitsmijter van een trendy nachtclub krijgt weinig kans. Als haar privé- en professionele leven te veel verweven raken, loopt het helemaal mis. Vlot geschreven, romantisch chicklit verhaal dat het pr- en jetset-wereldje op de hak neemt, maar net niet genoeg 'bite' en flair heeft o…Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton, Pennsylvania. Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown, Pennsylvania.

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell University in Ithaca, New York, waar ze een belangrijk lid was geworden van Alpha Epsilon Phi.

Weisberger woont tegenwoordig in New York City.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)
  • Lees verder op Wikipedia