Daisy
Nederlands
Herschrijving van de wereldgeschiedenis waarbij Columbus niet Amerika ontdekt, maar de Incas vanuit Lissabon van het oude continent de nieuwe wereld maken.
Titel
Beschavingen : roman
Auteur
Laurent Binet
Vertaler
Liesbeth van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Civilizations
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
10:59
Oorspr. uitgever
Meulenhoff
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a470456

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Laurent Binet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Esby (talk) 07:53, 4 June 2010 (UTC)

Laurent Binet (Parijs, 19 juli 1972) is een Frans schrijver. Hij verkreeg bekendheid met zijn verzetsroman HhhH uit 2009.

Leven en werk

Binet is de zoon van een historicus en studeerde literatuur in Parijs. In 1996 vervulde hij zijn vervangende dienstplicht in Košice, Slowakije, waar hij Frans doceerde aan een luchtmachtschool. Sindsdien is hij leraar moderne literatuur in Parijs en werkt hij ook aan de Universiteit van Vincennes Saint-Denis (Universiteit van Parijs VIII).

In 2000 publiceerde Binet zijn surrealistische vertelling Forces et faiblesses de nos muqueuses ('Sterke en zwakke kanten van onze slijmvliezen', niet vertaald) en in 2004 verscheen zijn boek La Vie professionnelle de Laurent B. ('Het beroepsleven van Laurent B', niet vertaald), over zijn ervaringen als docent Frans.

Internationale bekendheid verwierf Binet met zijn debuutroman HHhH (acroniem voor Himmlers Hirn hei…Lees verder op Wikipedia