Mr Finney en de andere kant van het water

Laurentien (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Mr Finney en de andere kant van het water
×
Mr Finney en de andere kant van het water Mr Finney en de andere kant van het water

Mr Finney en de andere kant van het water

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een eiland dreigt te verdwijnen in de zee en de dieren moeten gered worden. Mr Finney snelt te hulp. Op zoek naar een veilig gebied vragen de dieren zich af hoe het komt dat het water stijgt. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mr Finney en de andere kant van het water / Laurentien van Oranje ; ill. Sieb Posthuma
Auteur
Laurentien (prinses van Nederland)
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011
96 p. : ill.
ISBN
9789045111582 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Pinky Pepper een noodsignaal stuurt naar haar vriend Mr Finney, snelt hij haar onmiddellijk te hulp. Een eiland dreigt te verdwijnen in de zee en de dieren moeten gered worden. Op zoek naar een veilig gebied vragen de dieren zich af hoe het komt dat het water stijgt. Mr Finney krijgt niet alleen antwoord op zijn vraag, maar ontdekt ook dat door de opwarming andere natuurlijke elementen dreigen uit te sterven. Ook het tweede boek van prinses Laurentien over Mr Finney* bouwt voort op het thema dat de aarde belangrijk is voor ons allemaal en dat we daar zuinig op moeten zijn. Het taalgebruik is ook nu weer fris, vrolijk en actueel en omdat het veel leuke dialoog bevat van de vele dieren, is het een heerlijk voorleesboek. Bevat een boekenlegger met aan de ene kant voorleestips en aan de andere kant ideeën voor volwassenen om een gesprek aan te gaan met de kinderen over de thema’s in het boek. De prachtige gekleurde illustraties zijn niet alleen aanvullend op het verhaal, maar stuk voo…Lees verder

Over Laurentien

CC BY-SA 3.0 pl - Foto van/door Michał Józefaciuk

Petra Laurentien Brinkhorst (Leiden, 25 mei 1966) is de echtgenote van prins Constantijn der Nederlanden. Alhoewel zij door haar huwelijk geen adeldom heeft verkregen, wordt ze sindsdien aangeduid met haar 'titre de courtoisie', namelijk Hare Koninklijke Hoogheid Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst, kortweg prinses Laurentien.

Leven en studie

Laurentien Brinkhorst is een dochter van Laurens Jan Brinkhorst, die onder meer verscheidene malen minister was, en Jantien Heringa. Haar roepnaam was eerst Petra. Zij veranderde die als tiener in Laurentien, haar tweede officiële voornaam.

Haar middelbare school doorliep ze deels in Den Haag en later in Tokio, waar haar vader tijdelijk werkzaam was. Na de middelbare school studeerde zij geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij in 1986 haar propedeuse behaalde. Hierna studeerde ze politieke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties