Boek
Nederlands

En hoe gaat het met u, dokter Sacks?

Lawrence Weschler (auteur), Luud Dorresteijn (vertaler), Nicole Seegers (vertaler)
Biografisch gedenkschrift over de beroemde neuroloog Oliver Sacks (1933-2015) door een jarenlang met hem bevriende journalist.
Onderwerp
Sacks, Oliver
Titel
En hoe gaat het met u, dokter Sacks?
Auteur
Lawrence Weschler
Vertaler
Luud Dorresteijn Nicole Seegers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
And how are you, Dr. Sacks?
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2019
504 p. : ill.
ISBN
9789403171807 (paperback)
Plaatsingssuggestie
606.1 (SISO) Hersenen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oliver Sacks (1933-2015) is beroemd geworden door zijn meeslepende beschrijvingen van mensen die door hersenaandoeningen een opmerkelijk gedrag vertoonden. Hij schreef al eerder twee autobiografieën: 'Oom Wolfraam en mijn chemische jeugd' (2001) en in 2015 'Onderweg'*. In 1981 ontmoette de journalist Weschler hem voor het eerst. Hij vatte het plan op een biografie te schrijven en zij hadden gedurende vier jaar een zeer intensief contact. Toen Sacks aangaf dat zijn homoseksualiteit nergens vermeld mocht worden, stopte Weschler met zijn aantekeningen maar bleven zij vrienden. Nu heeft hij alles weer tevoorschijn gehaald en een biografisch gedenkschrift opgesteld aan de hand van zijn oude herinneringen en notities. Zelf ziet hij dit als een aanzet voor iemand die ooit nog een echte biografie zal willen schrijven. Het boek toont de intieme band die zij hadden, de bewondering van Weschler en geeft allerlei details. Toch zijn de autobiografieën informatiever en beter te lezen. Ook het recen…Lees verder

Over Lawrence Weschler

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Lawrence Weschler (1952) is een Amerikaans schrijver van non-fictie. Hij studeerde af aan Cowell College aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz in 1974 en was daarna meer dan twintig jaar schrijver voor The New Yorker, waar zijn werk politieke tragedies en culturele komedies omvatte. Hij werd twee keer winnaar van een George Polk Award en ontving in 1998 een Lannan Literary Award.

Hij doceerde in de jaren 90 aan het Sarah Lawrence College in New York, en was van 2001 tot aan zijn pensioen was Weschler directeur van de New York Institute for the Humanities aan New York University,

Bibliografie

  • 1982 - Solidarity: Poland in the Season of Its Passion
  • 1982 - Seeing Is Forgetting the Name of the Thing One Sees: A Life of Contemporary Artist Robert Irwin (Over kunstenaar Robert Irwin)
  • 1984 - The Passion of Poland: From Solidarity through the State of WarLees verder op Wikipedia

Suggesties