The affair

Lee Child (auteur)
Wanneer in een klein plaatsje in Mississippi enkele mooie vrouwen zijn vermoord,zet het ministerie van defensie majoor Jack Reacher undercover op de zaak.
Titel
The affair
Auteur
Lee Child
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bantam, 2011 | Andere uitgaven
427 p.
ISBN
9780593065716 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na vijftien titels rond ex-militair Jack Reacher wordt in dit boek verteld hoe deze man tot zijn huidige baan als private investigator is gekomen. In een klein plaatsje in Mississippi wordt een jonge beeldschone vrouw met doorgesneden keel gevonden. Aangezien zich in de buurt van dit plaatsje een opleidingskamp voor militairen bevindt, zet het ministerie van defensie twee onderzoekers op de zaak: majoor Duncan Munro gaat naar het kamp en majoor Reacher als undercover naar het plaatsje. De plaatselijke sheriff is een ex-marinevrouw, die weinig op heeft met deze pottenkijker. De analytisch denkende en handelende Reacher ontdekt verschillende moorden op beeldschone vrouwen in het recent verleden en als het kamp hermetisch van de buitenwereld wordt afgesloten, wordt zijn achterdocht alleen maar groter. De legertop lijkt veel te verbergen te hebben. Prima geschreven, goede plot, korte hoofdstukken met veel vaart en mooie karakterbeschrijvingen. Normale druk.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia