Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bloedgeld

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Een man raakt betrokken bij de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw bij een eerdere ontvoering is omgekomen.
Titel
Bloedgeld
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hard way
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
399 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789024598755 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de pakkende opening van deze tiende Jack Reacher-thriller is de held zonder het te weten getuige van het ophalen van een auto met losgeld en raakt daarna betrokken bij het oplossen van de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw al bij een eerdere ontvoering omgekomen is. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, maar als Reacher in het onfrisse militaire verleden van zijn opdrachtgever duikt en ontdekt dat deze iets te verbergen heeft, rijst bij hem de vraag: gaat het hier eigenlijk wel om ontvoeringen? De niet altijd functionele, zeer gedetailleerde beschrijvingen en de wat geforceerd aandoende hoofdstukindeling nemen niet weg dat het tempo de spanning er goed in houdt, zeker als de handeling zich verplaatst van New York naar het Engelse platteland. De humor in het boek zit hem vooral in de karikaturale, larger-than-life hoofdpersoon, een onverschrokken, zeer zelfverzekerde loner, die geen horloge bezit, maar wel altijd precies weet hoe laat het is. …Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia