Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Brandpunt

Lee Child (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Een voormalig militair agent krijgt in Texas een lift van een vrouw die op zoek is naar iemand die haar man voor haar wil vermoorden.
Titel
Brandpunt
Auteur
Lee Child
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Echo burning
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
381 p.
ISBN
9789021029948 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Liften is gevaarlijk, dat ondervindt de ex-militaire politieman Jack Reacher in de brandende zon van Texas. Het gevaar komt aanrijden in de vorm van een aantrekkelijke vrouw in een dure slee. Ze heet Carmen, is mooi, jong en rijk en biedt hem een lift aan, maar natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Carmens echtgenoot zit wegens fraude in de gevangenis na een tip van Carmen aan de belastingdienst. Nu staat hij op het punt om vrijgelaten te worden en Carmen vreest voor haar leven en dat van haar dochtertje. Reacher belooft haar te helpen en neemt een baantje aan op Carmens afgelegen ranch. Al gauw vindt daar een moord plaats maar het is niet Carmen die vermoord wordt … Vijfde 'Jack Reacher' thriller van de Britse auteur Lee Child (1954) die bij Granada Television meewerkte aan series als 'Brideshead Revisited' en 'Prime Suspect'. Het zijn zeer spannende, met vaart gescheven thrillers (alle vertaald) met steeds de sympatieke, ongebonden avonturier Reacher in de hoofdrol, een goe…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties