Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Buitenwacht

Lee Child (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Ex-militair Jack Reacher wordt door de Amerikaanse geheime dienst ingehuurd omdat het leven van de vice-president wordt bedreigd.
Titel
Buitenwacht
Auteur
Lee Child
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Without fail
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
384 p.
ISBN
9789021029818 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Ik heb je nodig om de vice-president van de Verenigde Staten te vermoorden.' Avonturier en voormalig militaire politieman Jack Reacher neemt dit keer wel een heel bijzondere opdracht aan. De aantrekkelijke agente Froelich van de Amerikaanse Secret Service (zij was ooit de vriendin van Jacks inmiddels overleden broer) is hoofd van het bewakingsteam van de Amerikaanse vice-president, zij wil Reacher inhuren om te testen hoe waterdicht hun veiligheidsmaatregelen rondom de Amerikaanse vice-president zijn. Wat is een betere test dan om iemand van buitenaf te laten proberen hem te vermoorden? Ze vertelt er niet bij dat er al aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk een moordaanslag op de vice-president wordt voorbereid. Maar al gauw kruisen de wegen van Jack Reacher en deze daders in spe elkaar. Deze zesde 'Jack Reacher' thriller stelt weer niet teleur. Vakkundig geschreven, boeiende thriller, vol spanning en actie en met een goed plot. De Britse auteur Lee Child (1954) die nu in de V.S. woo…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties