Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vijand

Lee Child (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Een officier van de Militaire Politie onderzoekt de dood van een generaal en diens vrouw.
Titel
De vijand
Auteur
Lee Child
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enemy
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
400 p.
Verschijningsdatum
15-10-2021
ISBN
9789021029825 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Reacher, officier van de Militaire Politie, onderzoekt op nieuwjaarsdag 1990 vanaf Fort Bird, North Carolina, de dood van een generaal in een derderangs motel, de moord op diens vrouw thuis en een in het bos afgeslachte militair. Hij wordt geassisteerd door de aantrekkelijke en zeer competente Summer. Na zeven eerdere delen over de ex-MP'er Reacher gaat dit verhaal terug in de tijd en vertelt over een Reacher die nog in het leger is (maar wel al zeer eigenzinnig handelt!) en nog een broer en moeder heeft (een meerwaarde in de thriller: zij blijkt in de Tweede Wereldoorlog een heldin te zijn geweest). Het boek leest vlot weg, heeft een goed opgebouwde plot en een mooie actie aan het slot. Het omslag toont een militaire basis met een soldaat voor de Amerikaanse vlag. Paperback, normale druk.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia

Suggesties