Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wachtpost

Lee Child (auteur), Andrew Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Jack Reacher neemt het op tegen criminelen die een Amerikaans plaatsje met ransomware gijzelen.
Titel
De wachtpost
Auteur
Lee Child Andrew Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sentinel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022 | Andere uitgaven
332 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021037158 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfentwintigstigste deel van de befaamde Jack Reacher-avonturen van Lee Child, die bij het schrijven deze keer hulp kreeg van zijn broer Andrew. Jack Reacher is ook bekend van de verfilmingen, waarin hoofdrolspeler Tom Cruise zo’n 30 cm korter is dan zijn boekenvoorbeeld. Na in Nashville ervoor te hebben gezorgd dat een muziekband zijn geld krijgt, lift Reacher – zoals gewoonlijk met als enige luxe een tandenborstel – naar het plaatsje Pleasantville. Daar verijdelt hij de ontvoering van Rusty Rutherford, een IT’er die door de gemeente ten onrechte is ontslagen na een ransomware-aanval. Hoewel Reacher het liefst weer naar een andere plaats was doorgetrokken, vindt hij dat hij Rutherford moet beschermen tegen de niets ontziende vijand die hem te grazen wil nemen. Langzamerhand ontdekt hij dat er veel meer aan de hand is, een groot internetcomplot met de Russen als tegenstander. De sympathieke eenling Reacher strijdt niet alleen met zijn vuisten, maar beredeneert ook uitgebreid zijn dad…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia