Dvd
Engels

Jack Reacher ; Jack Reacher : never go back

Lee Child (naar het werk van), Tom Cruise (acteur)
Twee actie-thrillers waarin ex-militair Jack Reacher met een complot te maken krijgt.
Bevat
Jack Reacher / directed by Christopher McQuarrie (2012)
Jack Reacher : never go back / directed by Edward Zwicki (2016)
Titel
Jack Reacher ; Jack Reacher : never go back
Naar het werk van
Lee Child
Acteur
Tom Cruise
Uniforme titel
Jack Reacher ; Jack Reacher : never go back
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2017
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 125 min., ca. 113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen Gebaseerd op de boeken One shot en Never go back van Lee Child
EAN
5053083100346

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verzamelbox met twee thrillers naar de populaire boekenreeks van Lee Child met in de hoofdrol Tom Cruise. De eerste film* (2012) is geregisseerd door Christopher McQuarrie. Een sluipschutter schiet in Pittsburgh, Pennsylvania, vijf willekeurige mensen dood en alle sporen wijzen naar James Barr (Joseph Sikora), een Afghanistanveteraan. Barr vraagt de hulp van Jack Reacher, voormalig agent van de militaire politie en nu avonturier, die samen met Barr's advocate ontdekt dat er veel meer achter deze zaak zit. Regisseur van de vervolgfilm (2016) is Edward Zwick (Pawn sacrifice; Blood diamond). Jack Reacher zoekt contact met Susan Turner (Cobie Smulders), een ex-collega die commandant is van de Special Unit van de Militaire Politie in Washington. Zij wordt beschuldigd van moord en spionage, maar volgens Reacher wordt ze er ingeluisd. Zo komt hij terecht in een corruptieschandaal binnen de krijgsmacht dat draait om spionage, wapens en drugs.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties