Boek
Nederlands
Een ex-marinier raakt bij toeval betrokken bij de ontvoering van een FBI-agente.
Titel
Lokaas
Auteur
Lee Child
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Die trying
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
399 p.
ISBN
9789021029917 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het was geheel toevallig dat een FBI-agente Jack Reacher tegen het lijf liep op het moment dat drie mannen haar wilden ontvoeren. Dus werden beiden meegenomen. Niemand wist dat ze hiermee een zeer goed getrainde ex-beroepsmilitair in gijzeling namen. Maar ook voor hem blijkt het geen eenvoudige zaak om de FBI-agente te bevrijden uit de handen van een gevaarlijke, goed georganiseerde afscheidingsbeweging. Dit is het tweede boek van een auteur die in staat is een bijzonder spannend boek vol actie en geweld op een rustige, prettige leesbare manier te schrijven. Dat komt omdat hij kennis van zaken heeft. Met gemak vult hij drieënhalf bladzijde met de beschrijving van een geweer, de kogels, de weg die een kogel volgt en waarom zonder ook maar één moment te vervelen. Knappe karaktertekeningen, de plot misschien iets ongeloofwaardig maar erg goed uitgewerkt met een verrassende ontknoping. Pocketeditie.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties