Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nachthandel

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Als Jack Reacher in de etalage van een pandjeshuis een damesring van de militaire academie West Point ziet liggen, wordt hij achterdochtig omdat niemand die die opleiding volbracht heeft de ring zou verpanden of vrijwillig verkopen.
Titel
Nachthandel
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The midnight line
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
412 p.
Aantekening
Bevat ook het kortverhaal Diepgang Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021030067 (paperback) 9789021027678 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jack Reacher is op zijn tocht nergens naar toe en toevallig valt zijn blik op de etalage van een pandjeshuis in het Amerikaanse Midwesten. Daar ziet hij een damesring van de militaire academie West Point liggen. Dat klopt niet. Niemand die die opleiding volbracht heeft, zou de ring verpanden of vrijwillig verkopen. Dus gaat Reacher op zoek naar de eigenaresse. Uiteraard verloopt dat niet zonder slag of stoot. De thrillers van Lee Child met personage Jack Reacher zijn verslavend, dit is zijn 22e* avontuur. Ook al denk je dat het nu wel een beetje klaar is, nee dus. Child blijft een weergaloze held neerzetten waar je over wil blijven lezen. Ook al weet je niets van gevechtstechnieken en militaire operaties, Child laat je smullen van alle tactische handelingen om de vijand in één klap neer te slaan. Child werd in 2017 gekroond tot Thrillermaster door de International Thriller Writers.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia