Daisy
Nederlands

Onder de radar

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Jack Reacher moet in Duitsland op zoek naar een Amerikaan die onbekende goederen wil verkopen aan een terroristische organisatie.
Titel
Onder de radar
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Night school
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
13:23
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a456445

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat hij een onderscheiding heeft gekregen, wordt Jack Reacher direct doorgestuurd op een geheime missie naar Duitsland. Daar blijkt een onbekende Amerikaan contacten te hebben met een terroristische organisatie uit het Verre Oosten. Hij wil de organisatie voor veel geld iets verkopen, wat is onbekend. Met veel moeite slaagt Reacher erin om de ware toedracht te achterhalen. Uiteindelijk weet hij de Amerikaan op te sporen en de verkoop te verijdelen. Dit boek is het 21e boek met Jack Reacher als hoofdpersoon. Het verhaal is van begin tot eind spannend. De lezer krijgt geleidelijk aan meer informatie, maar tot het eind is de afloop onzeker. De personen in het verhaal zijn niet veel meer dan stereotypen, maar dit doet geen afbreuk aan het geheel. Het taalgebruik is eenvoudig, met veel dialogen en acties, waardoor het boek makkelijk leesbaar is. De afloop is spectaculair en zeer bevredigend, ook al is het allemaal voorspelbaar. Een aanrader voor liefhebbers van een prettig leesbare, span…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties