Boek
Nederlands

Sluipschutter

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Als avonturier Jack Reacher een vermeende zelfmoordterroriste in de New Yorkse metro probeert te verhinderen haar daad uit te voeren, heeft dat verstrekkende gevolgen.
Titel
Sluipschutter
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Gone tomorrow
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
400 p.
Verschijningsdatum
15-10-2021
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789021029863 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dertiende deel in de thrillerserie rond Jack Reacher, ‘een van de hardste en meest tot de verbeelding sprekende thrillerhelden van dit moment’ (aldus Crimezone). Reacher, avonturier en voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie, zit op een nacht in de metro in New York met een handjevol andere reizigers. Vier van hen zien er gewoon uit, de vijfde, een vrouw, niet. Reacher ziet dat zij bijna alle kenmerken heeft van een zelfmoordterrorist die op het punt staat een bomaanslag te plegen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een met dons gevoerd dichtgeritst jack aan, terwijl het een warme nazomernacht is. Jack probeert de aanslag te voorkomen wat tot een verrassende reactie leidt en die is het begin van een reeks bijzonder spannende gebeurtenissen. Het lot van deze geheimzinnige vrouw blijkt samen te hangen met dat van veel andere mensen. Een echte Reacher-thriller: mooie verhaallijn, volop actie, spanning en verrassingen en ook qua stijl en dialogen de moeite waard. Alle Jack Reacher-thr…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia