Boek
Nederlands

Tegendraads

Lee Child (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Een ex-majoor van de militaire politie speurt naar een moordenaar die connecties heeft met de oorlog in Vietnam.
Titel
Tegendraads
Auteur
Lee Child
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tripwire
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaves
400 p.
Verschijningsdatum
15-10-2021
ISBN
9789021029924 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jack Reacher is Vietnam-veteraan en voormalig lid van de militaire politie. Hij verdient de kost met het graven van zwembaden en 's avonds is hij buitenwipper in een nachtclub. Op een dag merkt hij dat privé-detective Costello inlichtingen over hem inwint. Reacher houdt zich op de vlakte en geeft zijn identiteit niet prijs. Maar wat later vindt hij het lijk van Costello, de vingertoppen zijn afgesneden. En deze keer zijn twee ongure types naar hem op zoek. Reacher kan niet anders dan Costello's werkgever op te sporen, de geheimzinnige mevrouw Jacob. Het blijkt om Jodie, de dochter van zijn oude strijdmakker Garber te gaan. Garber wou net voor zijn dood zijn oude gabber inschakelen om te onderzoeken wat er met een zekere Hook Hobie gebeurd is. De oude gevoelens tussen Jodie en Jack laaien opnieuw op. Maar eerst moet Reacher afrekenen met Hook Hobie, een schurk die kickt op fysiek geweld.

Tegendraads is een thriller volgens beproefd recept. Er is met de relatie tussen Rea…Lees verder
Jach Reacher is een avonturier die 'vanuit' de anonimiteit de zware misdaad bestrijdt. Hij is niemand verantwoording verschuldigd. Dit verandert wanneer hij Jodie Gorber weer tegenkomt. Zij is de dochter van zijn vermoord vriend. Hook Hobie bewaart al jarenlang een groot geheim. Hij werkt, ook vanuit de anonimiteit, in de zware misdaad, waarin marteling en chantage belangrijke zaken zijn. De confrontatie tussen beiden is keihard. Child levert met deze thriller zijn derde boek af over deze hoofdpersoon na 'Jachtveld' en 'Lokaas'. Het boek boeit van de eerste tot de laatste pagina en de plot is verrassend. Pocketeditie.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties