Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een massamoordenaar, die blijft ontkennen, roept de hulp van Jack Reacher in, maar hij heeft alle schijn tegen.
Titel
Voltreffer
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One shot
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, 2020 | Andere uitgaven
351 p.
ISBN
9789041713599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

James Barr schiet zonder duidelijke reden een aantal mensen dood. Alle sporen wijzen naar hem, maar hij ontkent en vraagt Jack Reacher om hulp. Reacher ontdekt dat er een complot achter de moorden zit. Een Russische groep, die grote financiële belangen heeft, wil iemand uit de weg ruimen. De andere dode mensen zijn slechts afleiding. De schrijver heeft met dit negende Jack Reacher-boek een spannend verhaal geproduceerd, dat makkelijk leesbaar is door de vele acties en conversaties. Tot het einde toe blijft onduidelijk hoe de vork in de steel zit. Jammer dat het slot wat ongeloofwaardig is, maar dat doet geen afbreuk aan dit zeer lezenswaardige geheel. Verfilmd met Tom Cruise onder de titel 'Jack Reacher' (2012).

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties