Cd

Captain fingers

Lee Ritenour (uitvoerder)
+1
Captain fingers
×
Captain fingers Captain fingers
Genre:
Titel
Captain fingers
Uitvoerder
Lee Ritenour
Uitgever
Epic, 1990
1 cd
Speelduur
00:40:52
EAN
0074643442626
CDR
JKX4778
Plaatsingssuggestie
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Lee Ritenour

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kotoviski photographed by Henryk Kotowski

Lee Ritenour (Hollywood (Californië), 11 januari 1952) is een Amerikaanse jazzgitarist. Hij speelde zijn eerste sessie toen hij 16 was voor The Mamas and the Papas. Met zijn bijnaam "Captain Fingers" was hij een van de bekendste sessiegitaristen van de jaren 70. Hij speelt vooral op een rode Gibson ES-335 en Gibson L5-gitaren. Een van zijn grootste invloeden was jazz-gitarist Wes Montgomery. Hij vermengde verschillende stijlen met jazz zoals pop, rock, funk, blues en Braziliaanse muziek. Dit tot ongenoegen van sommige critici.

Discografie

  • First Course (1976)
  • Gentle Thoughts (1977)
  • Captain Fingers (1977)
  • Friendship (1978)
  • The Captain's Journey (1978)
  • Rio (1979)
  • Feel the Night (1979)
  • Rit (1981)
  • Rit, Vol. 2 (1982)
  • On the Line (1983)
  • Harlequin (1984)
  • B…Lees verder op Wikipedia