Cd

This is love

Lee Ritenour (uitvoerder)
Titel
This is love
Uitvoerder
Lee Ritenour
Uitgever
I.E. Music, 1998
1 cd
Speelduur
00:59:06
EAN
0731455739121
CDR
JE16692
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Lee Ritenour

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kotoviski photographed by Henryk Kotowski

Lee Ritenour (Hollywood (Californië), 11 januari 1952) is een Amerikaanse jazzgitarist. Hij speelde zijn eerste sessie toen hij 16 was voor The Mamas and the Papas. Met zijn bijnaam "Captain Fingers" was hij een van de bekendste sessiegitaristen van de jaren 70. Hij speelt vooral op een rode Gibson ES-335 en Gibson L5-gitaren. Een van zijn grootste invloeden was jazz-gitarist Wes Montgomery. Hij vermengde verschillende stijlen met jazz zoals pop, rock, funk, blues en Braziliaanse muziek. Dit tot ongenoegen van sommige critici.

Discografie

  • First Course (1976)
  • Gentle Thoughts (1977)
  • Captain Fingers (1977)
  • Friendship (1978)
  • The Captain's Journey (1978)
  • Rio (1979)
  • Feel the Night (1979)
  • Rit (1981)
  • Rit, Vol. 2 (1982)
  • On the Line (1983)
  • Harlequin (1984)
  • B…Lees verder op Wikipedia