Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Brief aan mijn kind

Leen Dendievel (auteur)
+1
Brief aan mijn kind
×
Brief aan mijn kind Brief aan mijn kind

Brief aan mijn kind

Genre:
Een vader geeft in korte teksten wijze lessen aan zijn kind(eren), die dit na zijn dood zullen lezen. Ze gaan o.a. over talenten, kansen, grenzen, jaloezie, geluk en uiterlijk. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vaders, Levenskunst
Titel
Brief aan mijn kind
Auteur
Leen Dendievel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021 | Andere uitgaven
55 p.
ISBN
9789464101225 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De korte stukjes tekst met witregels ertussen zijn gericht aan een kind, steeds aangesproken met 'mijn lief kind'. Het is een vader (die blijkbaar kort erop zal overlijden) die zo zijn visie op het leven, zijn wensen en goede raad aan zijn puber wil doorgeven. De onderwerpen gaan van talenten, kansen, grenzen, jaloezie en geluk naar uiterlijkheden en tandenpoetsen en eindigt heel grappig met de raad het velletje van de wc-rol naar je toe te hangen, om frustratie van je medemens te voorkomen. De stukjes getuigen van liefde voor het kind, zijn divers en praktisch. De auteur is een jonge vrouw, en misschien zorgt dat voor een soort anachronisme: de tekst lijkt eerder geschreven door een grootvader. Dat komt eensdeels door de wat afstandelijker toon dan je zou verwachten van een vader, maar ook door het feit dat deze klaagt over de gebreken van de ouderdom, en over de onvermijdelijke rollator: 'Er is niks leuks aan ouder worden'. Ergens past dat niet in het geheel. De Vlaamse auteur (1983…Lees verder

Over Leen Dendievel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Leen Dendievel (Kortrijk, 1 december 1983) is een Belgisch actrice en schrijfster. Ze is vooral bekend voor haar vaste rollen in Thuis en Spring.

Levensloop en carrière

Dendievel studeerde Woordkunst-Drama aan de Academie voor Schone Kunsten in Brugge. In het hoger onderwijs studeerde ze Dramatische Kunsten (met optie Woordkunst) aan het Lemmensinstituut en Assistentie Psychologie aan de Plantijn Hogeschool. Tevens genoot ze van een lerarenopleiding in Kortrijk.

Leen Dendievel speelde vaste rollen in tv-series zoals Uit het leven gegrepen: 16+ (Fien, seizoenen 1,2 & 3), Spring (Stefanie, seizoen 5&6) en Emma (Stella). Vanaf 2016 speelt ze de rol van transgender Kaat Bomans in de soap Thuis. Ze vertolkte verder nog gastrollen in onder meer De Kotmadam, Zone Stad, LouisLouise, David, Da…Lees verder op Wikipedia